Events
Back to overview
Events
5210.2613,N,00500.0797,E

PRESTIGIEUZE PRIJS VOOR BROADWATER NA CONVERSIE DOOR HUISFIT

By
Royal Huisman

PRESTIGIEUZE PRIJS VOOR BROADWATER NA CONVERSIE DOOR HUISFIT

 

Het is niet makkelijk om objectief te zijn over de kwaliteit van eigen werk. Onafhankelijke jury’s zijn essentieel voor een neutrale vergelijking en     beoordeling van prestaties. Tijdens een exclusieve ceremonie in Monaco zijn gisteren de winnaars van de “World Superyacht Awards 2021”   bekendgemaakt. Royal Huisman’s specialistische refit-divisie (voor groot onderhoud en verbouwingen van superjachten), Huisfit, is in de prijzen     gevallen in de belangrijke categorie “Beste Refit” voor de conversie van de BROADWATER.

 

Royal Huisman’s Jan Timmerman (CEO) en Peter Naeyé (CCO) met de prijs voor BROADWATER tijdens de World Superyacht Awards op 5 september 2021 in Monaco

Voor de 16e editie van dit jaarlijkse prestigieuze evenement waren tientallen superjachten voorgedragen. Na een eerste afvalronde is een selectie hiervan persoonlijk bezocht en beoordeeld door de jury, met een mooi resultaat voor Royal Huisman’s Huisfit als gevolg:
     

“Beste Refit”: BROADWATER Het “klassieke” motorjacht BROADWATER (oorspronkelijk genaamd Rasselas) was gebouwd door Feadship in 1994 en is op de werf van Royal Huisman Amsterdam in de periode 2019-2020 verbouwd en omgevormd naar een “eigentijds” ontwerp. Huisfit – Royal Huismans gespecialiseerde divisie voor refit, herbouw en renovatie – was na een eerder werfbezoek van het jacht gecontracteerd om dit grote project te ondernemen. De projectomvang bestond uit een uitgebreide conversie van haar interieur en exterieur, met diverse  “upgrades” aan het comfort, alsmede aanpassingen in het kader van classificatieregelgeving. De instructies van de eigenaar van BROADWATER waren dat het jacht een “modern en leefbaar tweede thuis” moest worden, met chartermogelijkheden.

 

 

 

 

Feadship BROADWATER, voorheen RASSELAS

Tijdens de ceremonie van de World Superyacht Awards in 2020 werd het team van Royal Huisman en Huisfit ook al beloond met een belangrijke prijs voor “Beste Herbouw” voor de Herreshoff schoener VAGRANT.
     
Een overzicht van alle prijzen in recente jaren is te vinden op de Royal Huisman website. Jan Timmerman, CEO van Royal Huisman vult hierbij aan: “Namens ons team benoem ik graag dat we erg blij en vereerd zijn met deze prijs. Tegelijkertijd zijn we, ondanks dat we al meerdere soortgelijke waarderingen hebben ontvangen, zeker niet van plan om achterover te gaan leunen door dit succes. We beseffen heel goed dat we voor elke nieuwe oplevering weer opnieuw beoordeeld worden.”

Other news

All News
5210.2613,N,00500.0797,E

Stay in touch with the Dutch superyacht industry!

Contact us

SIGN UP TO OUR updates

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.